Mondkapjes verplicht

Sinds 1 oktober jl. is het nieuwe OKKN-protocol van kracht geworden. Hierin wordt het dragen van een mondkapje over neus en mond verplicht gesteld voor alle kerkgangers in alle kerkdiensten en overige bijeenkomsten in de parochiekerken. Bij de vieringen in de Paradijskerk betekent dit het volgende:

  • U zet het mondkapje op voordat u de intake bij het hek doet en u kunt het mondkapje weer afzetten als u in de kerkbank zit. 
  • U mag het mondkapje de hele viering ophouden als u dat prettig vindt. 
  • Voordat u naar voren komt voor de communie of de zegen, zet u het mondkapje op. Wanneer u de communie wilt ontvangen verwijdert u het mondkapje alleen voor het moment dat u de communie tot u neemt. 
  • Aan het einde van de viering dient u het mondkapje weer op te zetten voordat u de kerkbank verlaat. U houdt het kapje dan op totdat u door het hek van het kerkplein gelopen bent, daarna kunt u het weer afzetten. 
  • Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen (dit onder voorbehoud van nieuwe richtlijnen van de Rijksoverheid).