KinderKerstviering enorm succes

Op kerstavond was er, vroeg in de avond, een speciale viering voor de kinderen. Pastoor De Rie, die hiervoor het initiatief had genomen, was blij verrast dat er zoveel kinderen, samen met ouders en grootouders, op af waren gekomen. Het was een viering met veel zingen en muziek. Pastoor De Rie begeleidde het zingen zelf op de piano en het was goed te horen welke kerstliederen de kinderen goed kenden, bijv. Er is een Kindeke geboren, Luidt klokjes en Midden in de winternacht. Voor dit laatste lied waren er wat muziekinstrumenten waarop kinderen mee konden spelen en dat ging zo goed dat het lied zelfs twee keer gezongen werd. Het kerstspel werd gespeeld onder leiding van Beatrix Bos samen met de kinderen van de parochie. Ook kinderen uit de kerk werden uitgenodigd om mee te spelen als engel of schaapje.  

Drie kinderen leverden een muzikale bijdrage: Adelheid speelde een stuk op haar viool en Charlotte en Julie speelden samen twee kerstliedjes op hun dwarsfluit. Zij kregen een hartelijk applaus. Ook Francisco die een gebed voordroeg, werd met applaus beloond.

Natuurlijk werd het Ere zij God gezongen en als laatste We wish you a merry Christmas. Daarna kon iedereen gaan kijken bij de kerststal voor in de kerk. Na afloop was er voor iedereen iets lekkers te drinken en te eten in de Ark.

 

(klik op de kleine foto’s voor vergroting)

 

We kunnen terugzien op een fijne viering en gezien de grote opkomst, zal dit initiatief volgend jaar met kerst zeker voortgang vinden.

 

Voor de Kinderen/Jongeren die niet zo lang willen wachten om in een leuke sfeer met bijbelse verhalen bezig te zijn is er zondag 30 december om 9:30 al weer Jeugdkerk Lees verder >>>