Kerstvieringen 2021

Laatst bijgewerkt op 19 december 2021

Als Paradijsparochie zien we elk jaar weer bekende en nieuwe gezichten bij de viering van Kerstmis. Vorig jaar hebben vanwege de lockdown helaas de vieringen moeten afgelasten. Dit jaar proberen we binnen de mogelijkheden de kerstvieringen zo veel mogelijk plaats te laten vinden zoals gebruikelijk.

Vanwege de avondlockdown is besloten geen fysieke nachtmis te houden op Kerstavond. Wel komen we als parochie om 20.00 uur samen in ZOOM voor een wake op Kerstavond. Deze duurt tot ±20.45 uur. Vanuit de Paradijskerk zal pastoor De Rie met een klein team de liturgie verzorgen, terwijl vanuit huis door enkele parochianen een bijdrage geleverd zal worden. We hopen hiermee samen een aanvang te kunnen maken de viering van Kerstmis.

Op Eerste Kerstdag is de gebruikelijke Hoogmis om 10.00 uur. Omdat Tweede Kerstdag op zondag valt, is er ook dan een Hoogmis om 10.00 uur. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen op anderhalve meter afstand, wordt bij beide vieringen gewerkt met reserveringen. Op dit moment zijn alle plaatsen vergeven. De viering is live te volgen via kerkdienstgemist. U kunt het kanaal rechtstreeks benaderen via www.paradijskerkgemist.nl

Op Nieuwjaarsdag – zaterdag 1 januari 2022 – viert de kerk de Naamgeving en Besnijdenis van onze Heer Jezus Christus. 8 dagen na zijn geboorte, ontvangt Jezus volgens de Joodse Wet zijn naam en wordt Hij naar Joods gebruik Besneden. Op deze ochtend begint de Hoogmis een uurtje later dan gebruikelijk. Aanmelden voor deze viering is niet nodig.

Zondag 2 januari beginnen we het ‘drieluik’ van Epifanie. Op deze zondag de Openbaring van de Heer aan de volken, ofwel Driekoningen. U bent van harte welkom bij de viering.

Vrijdag 24 december 2021 Kerstavond, hoogfeest20.00-20.45 uurWake op Kerstavond (online)
Viering in ZOOM U kunt zich aanmelden via paradijskerk@gmail.com en ontvangt dan een link om deel te nemen aan de zoom-meeting
Zaterdag 25 december 2021 Kerstdag, hoogfeest10.00 uurHoogmis (online)
U kunt deze viering live volgen via www.paradijskerkgemist.nl
Zondag 26 december 2021 H. Stefanus, feest10.00 uurHoogmis (online)
U kunt deze viering live volgen via www.paradijskerkgemist.nl
Vrijdag 24 en maandag 27 t/m donderdag 30 december 202114.00-17.00 uurOpen Kerk (zie ook dit bericht)
Zaterdag 1 januari 2022 Naamgeving en Besnijdenis van onze Heer Jezus Christus, feest11.00 uurHoogmis (online)
Let op: aangepaste aanvangstijd).
U kunt deze viering ook volgen via www.paradijskerkgemist.nl
Zondag 2 januari 2022 Epifanie – De Openbaring van de Heer aan de volken, hoogfeest10.00 uurHoogmis (online).
U kunt deze viering ook volgen via www.paradijskerkgemist.nl